Blogolj!

Életfogytiglani fegyházbüntetését tölti a mosolygó gyerekgyilkos

magyar noir

Felmentő ítéletét követően széles mosollyal arcán lépett ki a tárgyalóteremből D. Sándor, akit bizonyítékok hiányában nem tudtak elítélni egy kislány megölése miatt 2008-ban. Vajon tud-e még mosolyogni, miután végül sikerült rábizonyítani aljas tettét, és immár tíz éve raboskodik úgy, hogy legkorábban 20 év múlva, 55 éves korában szabadulhat.

Illusztráció: pixabay.com

Történt ugyanis, hogy 2006. szeptember 27-én az alföldi tanyavilágban nyoma veszett egy kamaszlánynak. (Nevét kegyeleti okokból és hozzátartozóira tekintettel nem említem, mint ahogy az elkövetés pontos helyszínét sem…). Ügyét a rendőrség eltűnésként, közigazgatási eljárás keretében kezdte el azonnal vizsgálni. Nagy erőkkel kutattak a lány után, de nem találták. Végül az édesanya a testvérével együtt indult keresésére, és így bukkantak nyomokra egy szőlőskertben. Értesítették a rendőrséget, és szeptember 29-én éjszaka megtalálták a lány holttestét.

A nyomozás során hamar

„képbe került” D. Sándor

mint lehetséges elkövető. Sőt mi több, vádat is emeltek ellene emberölés bűntette miatt, de sem a Bács-Kiskun Megyei Bíróságnak, sem a Szegedi Ítélőtáblának nem sikerült elegendő bizonyítékot fellelni ahhoz, hogy el is ítéljék. Így 2008 márciusában bizonyítottság hiánya miatt jogerősen felmentették. Ezt a hírt akkor, számos más újság mellett, a Blikk is tudatta a világgal, megírva:

„Pattanásig feszült volt a hangulat tegnap a Szegedi Ítélőtábla folyosóján. A vádlott D. Sándor, aki korábban beismerte, hogy gyilkolt, megkívánta a lányt, aki ellenállt, ezért magával hurcolta, megfojtotta és elásta. Már az elsőfokú eljárásban kiderült, mivel a vallomását visszavonta, semmilyen bizonyíték nincs ellene, ugyanis az áldozat pólóján másnak a vére volt. 

– Nem én öltem meg a kislányt. Nem tudtam volna bántani egy ujjal sem. Félrevezettem a rendőröket, akadályoztam a nyomozást, nagyon bánom – nyilatkozta a Blikknek, majd megismételte a büntető tanács előtt is, hogy ártatlan. Aztán robbant a bomba. Az ügyész bejelentette: kiderült, hogy a kislány ruháján talált vér a lány egy ismerőséé, M. Jánosé. A férfit két napja kommandósok vették őrizetbe, és beismerő vallomást tett. Ám azt állította, hogy ő csak a lány elásásában segédkezett, a gyilkosságot valójában D. Sándor követte el.

– Ebben a pillanatban nincs olyan bizonyíték, amely arra utalna, hogy a vádlott ölte volna meg a lányt. Ezért döntöttem a felmentés mellett – mondta a tanácselnök bíró, aki szerint nem kizárt, hogy az új tények, az új gyanúsított vallomása nyomán ismét eljárás indulhat D. Sándor ellen.

Így is történt. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

ismeretlen tettes ellen

a nyomozás folytatását rendelte el, aminek végén már fény derült a gyilkosság minden lényeges mozzanatára. Pedig D. Sándor – mint azt a baon.hu hírportál megírta – már kinézte magának a traktort, amit a jogtalan fogva tartásért remélt állami kárpótlásból szeretett volna venni, amikor ismét rendőrnyomozók érkeztek hozzá.

A tények pedig: a tett elkövetésekor 15 éves kislány édesanyjával élt együtt egy tanyán. A sértett apja és bátyja akkor külföldön, míg anyja egy közeli üzemben dolgozott két műszakban, a gyilkosság napján délutánosként este 10 óráig.

A két férfi 2006. szeptember 27-én este egy születésnapi italozást követően ment el a tanyára, ahol csak a kislány volt otthon. Rövid beszélgetés után a tanya udvarán, cigarettázás közben vetődött fel a két hívatlan látogatóban, hogy szexuálisan inzultálják a lányt. Mielőtt ez megtörtént volna, megverték és egy másik tanya udvarába cibálták a lányt, akivel M. János fajtalankodott, s akit cimborája később megerőszakolt.

A lány eközben menekülni próbált, de D. Sándor hátulról megragadta, a földre rántotta. Majd, hogy az addig történtek ne derüljenek ki, fojtogatni kezdte a lányt, aki meghalt. Mikor meggyőződtek arról, hogy a lány már nem él, a férfiak puszta kézzel kapartak egy gödröt, amibe az áldozatukat belehúzták, és betemették farmernadrágjával, mobiltelefonjával együtt. Az időközben hazaérkező anya a kislány keresésére indult, kocsiba szállt, de mivel nem találta a gyermekét, értesítette a rendőrséget. A rendőrjárőr hamarosan ki is érkezett, több helyszínt is átnéztek az anyával együtt. Amikor a gépkocsimozgás megszűnt, az addig a szőlősben lapuló tettesek elváltak egymástól, és elhagyták a helyszínt.

E tények ismeretében

emberölés és erőszakos közösülés

bűntettében tettesként, valamint személyi szabadság megsértésében társtettesként mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2009 decemberében D. Sándort, ezért életfogytig tartó fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte úgy, hogy kimondták: feltételes szabadságra legkorábban 30 év fegyház letöltése után bocsátható. M. Jánost emberölés bűntettéért, mint bűnsegédet, erőszakos közösülés bűntettéért, mint tettest és személyi szabadság megsértéséért 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték, és ezt a döntést 2010-ben helyben hagyta a Szegedi Ítélőtábla.

Bátyi Zoltán

https://magyarnoir.blogstar.hu/./pages/magyarnoir/contents/blog/75920/pics/lead_800x600.jpg
bíróság,bűnügy,gyerekgyilkosság,gyilkosság,nemi erőszak,rendőrség,Szeged,Szegedi Ítélőtábla,szexuális erőszak
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?