Életfogytiglant kapott a gyermekét 100 késszúrással legyilkoló anya

magyar noir

Néhány napja egy 92 éves amerikai nő agyonlőtte 72 éves fiát, amikor megtudta, hogy öregek otthonába akarja küldeni. A gyermekére támadó anya világot bejáró hírét olvasva juthat eszünkbe annak a magyar asszonynak borzalmas tette, aki több mint 100 késszúrással végezte ki 8 éves kislányát egy tatai panzióban.

Á. Anikó gyilkos fegyvere. Fotó: police.hu

Nem kell különösebben mélyre ásni a bűnözés történetében ahhoz, hogy kiderüljön: szinte megszámlálhatatlan azoknak a gyilkosságoknak a száma, amit gyermekeik követnek el valamelyik szülő ellen. Ugyanakkor arra csak ritkán találni példát, hogy egy anya végezzen gyerekével. A Magyarországon meghozott ítéletek azt mutatják: az ilyen gyilkosságok legtöbbjénél egyébként a csecsemőjüket éppen csak megszülő kismamák a tettesek.

Éppen ezért sokkolta a hazai közvéleményt az a gyilkosság, amit Á. Anikó 2015 áprilisában követett el,

nyolcéves gyerekét küldve a halálba.

A kislány egy szeretői kapcsolatból született, az anyja nevelte, de a régi családjával maradó apa nemcsak nevére vette, de mindent megtett azért, hogy a kis Laura semmiből ne szenvedjen hiányt.

A mániás depresszióban szenvedő nő azonban nem tudta feldolgozni ezt a helyzetet, egyre több pénzt követelt az apától, miközben azokra a gyógyszerekre ivott, amik éppen a betegségét kezelték volna. Amikor az anya végül pszichiátriára került, a gyerek az apjához költözött, és ott is élt, annak ellenére, hogy 2013 februárjában a bíróság az anyának ítélte a kislány kizárólagos gyermek felügyeleti jogát. Ez a helyzet aligha zavarta az anyát, hiszen három év alatt mindössze néhány alkalommal látogatta meg a gyerekét.

Viszont 2015-ben a nő azzal hívta fel Laura apját, hogy megváltozott, már nem iszik, van munkája és nagyon szeretné Laurával tölteni a húsvéti ünnepet. Ezt meg is engedte az édesapa. Anikó egy tatai panzióba vitte a kislányt, és itt tudta meg, hogy az apa új családjával külföldre akar költözni úgy, hogy közös gyermeküket is magukkal viszik. Ez a hír, valamint a tény, hogy Laura már az apja feleségét nevezi anyának, annyira lesújtotta – vallotta a gyerekgyilkos a vizsgálat során –, hogy tucatszám vette be a nyugtatókat, majd ezekre inni kezdett. A gyermek holttestének boncolásakor azonban az is kiderült, hogy az eszét vesztő anya

kislányát is leitatta

olyan pezsgővel, amibe nyugtatókat kevert, majd azután kezdett a vérengzésbe. Előbb csak megütötte Laurát, majd egy kilenc centis késsel száznál többször megszúrta a gyermekét, akit zsineggel is fojtogatott.

A brutális késelés fárasztotta ki? Netán a szesztől és a gyógyszerektől kábult el annyira, hogy a gyilkosság után Anikó elaludt. Amikor azonban felébredt, már nagyon is kitisztult az agya. Legalábbis erre utalnak jól megtervezett elterelő hadműveletei, amikor telefonon és SMS-ben is hazudott a gyerek állapotáról és hollétükről a kislányt akkor már aggódva kutató apának.

De nemcsak az apa kereste Laurát, hanem a rendőrség is körözést adott ki a kislány hollétét tudakolva. Meg is kapták a pontos választ, ugyanis a panzió alkalmazottai a körözés alapján felismerték a gyereket. Azonnal szóltak a rendőröknek, akiket a panzióban sokkoló látvány fogadott. A gyilkos mellett az ágyban letakarva találták meg a gyermek testét, amibe több mint százszor szúrta kését a saját anyja.

A vérfürdőt rendező nő, aki egyébként a kislány apján akart így bosszút állni, későbbi viselkedésével is megdöbbentette az embereket. Különösen azokat, akik ott voltak tatabányai tárgyalásán.

„Széles mosollyal az arcán lépett be a tárgyalóterembe Á. Anikó, aki különös kegyetlenséggel megölte kislányát. Puszit dobott egy férfinek, majd vidáman leült a vádlottak padjára”

– tudósított a 2017 márciusi ítélethirdetésről a Blikk. Amikor viszont a gyilkos anya az utolsó szó jogán megszólalhatott, már ezt mondta:

"Nem tudom a mai napig feldolgozni, ami történt. Nekem ő volt az életem, és ő is marad. Nem értem, hogyan tehettem ilyet. Ezzel a gondolattal kelek és fekszem."

Ez persze nem hatotta meg a bíróságot: Á. Anikót 14. életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy különös kegyetlenséggel elkövetett meggyilkolásában találták bűnösnek és tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre,

azaz TÉSZ-re ítélték.

A különösen súlyos büntetés kiszabásával járó I. fokú ítélet után „normál esetben” a vádlott és védője enyhébb büntetés reményében fellebbezést nyújt be, hiszen már nincs semmi vesztenivalójuk. Így tett Anikó is, ám később meggondolta magát. Az asszony, aki az egyik tárgyaláson halálbüntetést kért magára, és az eljárás során megkísérelt öngyilkosságot is, visszavonta a fellebbezését. Így a II. fokú tárgyalás elmaradt, a Tatabányai Törvényszéken hozott ítélet 2017. október elején jogerőre emelkedett.

Bátyi Zoltán

https://magyarnoir.blogstar.hu/./pages/magyarnoir/contents/blog/55209/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,gyerekgyilkosság,gyilkosság,rendőrség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?