Szegeden ölt a vajdasági szerelmes

magyar noir

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói vádemelést javasolnak azzal a vajdasági férfival szemben, aki újév napján megölte a szintén a Vajdaságból átköltözött barátnőjét. A nyomozást a főkapitányság rendőrei a napokban befejezték és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségre.

Megdöbbentő eseményre ébredtek a szilveszteri mulatozás után a szegedi Szatymazi utca lakói idén január elsején. Gyilkosság történt! – szaladt körbe a hír az egyébként nyugodt környéken. Egy vajdasági fiú ölte meg a szerelmét – tudták a jól értesültek. És valóban: egy 29 éves fiatalember, a vajdasági Gunarasról Szegedre átköltöző Csanád támadt a szintén vajdasági, Csantavért maga mögött hagyó 22 éves Blankára. A pár a tragédia előtt mindössze két hónappal ismerkedett össze, majd hamarosan a Szatymazi utcai panellakásban teremtettek közös otthont.

Hogy mi történt köztük szilveszter éjjelén, még derült ki pontosan. Az viszont tény, hogy, hogy a fiatalok az év első napján a házuk közelében vesztek össze. Szóváltás után felmentek a bérelt lakásba, ahol a hírek szerint össze is verekedtek. Csanád egy kést vett elő, és halálra szurkálta szerelmét. majd öngyilkos akart lenni, de csak néhány sebet ejtett saját testén, és végül meggondolta magát. A helyszínre kiérkezett rendőröknek már maga mondta el, hogy megkéselte a barátnőjét. Mivel a férfi is megsérült, rendőri őrizet mellett kórházba szállították a mentősök, ám a lánynál már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Bűnügyi szempontból fekete telet hagyott maga mögött Csongrád megye, ugyanis a szerelmi gyilkosság mellett még két emberöléshez is riasztani kellett a rendőröket. December 5-án az M5-ös autópálya csengelei pihenőhelyén egy lövöldöző egy osztrák rendszámú autóban egy emberrel végzett, míg egy másikat súlyosan megsebesített. Karácsony és szilveszter között pedig a Hódmezővásárhelyhez közeli Székkutason történt családi dráma: a 44 éves férj disznóvágáshoz használt kábítópisztollyal ölte meg a feleségét, majd magán is sebet ejtett. Ő éppen úgy előzetes letartóztatásban várja ügyének kivizsgálását, mint az autópálya pihenőjében lövöldöző, akit végül Ausztriában sikerült elfogni.

Csongrád megye egyébként nem tartozik a legveszélyesebb körzetek közé, ha az élet elleni bűnöket vizsgáljuk. Sőt! Az elmúlt egy évtized bűnügyi statisztikájából kiderül: 2015-ben például egyetlen emberölés sem történt, egy évvel később is mindössze egy emberöléshez kellett riasztani a rendőröket. Tíz éve már annak, hogy egyetlen esztendő alatt hat olyan gyilkosság miatt indult nyomozás, amely tíz áldozatot követelt. Abban az évben, vagyis 2008-ban két gyilkos magával is végzett.

Bátyi Zoltán

https://magyarnoir.blogstar.hu/./pages/magyarnoir/contents/blog/54787/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,gyilkosság,rendőrség,Szeged
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?