Halott feleségének telefonált a gyilkosa (videó)

magyar noir

A férfi megtudta, hogy felesége el akarja hagyni. Ezen felháborodva elhatározta, hogy megöli.

„Öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot követett el egy férfi Helvécián, felakasztotta a feleségét, de nem járt túl a rendőrök eszén. A bűncselekmény még múlt kedden (november 6-án) történt, tegnap (november 14-én) este pedig már őrizetbe is vették Helvécián T. Gy.-t.

A negyven év körüli férfi első feleségétől már több évvel ezelőtt elvált: az asszony a válópert követően beköltözött Kecskemétre közös gyermekeikkel. T. Gy. viszont Helvécián maradt, ahol szép házat épített, amelybe néhány éve asszonyt hozott Kunszentmiklósról. Az ő megmentésére robogott szirénázó mentőautó a múlt kedden Helvéciára. A nő ugyanis – a bejelentés szerint – felakasztotta magát. A településen ugyanakkor már a múlt hét második felében arról beszéltek az emberek, hogy „nem önszántából tette” a fiatal nő a nyakába a kötelet. (Kecskeméti Hírhatár 2012. november 15.)

Nos, ez emberek ezúttal igazat beszéltek. De vélhetően akadtak páran, akik jócskán kiszínezték a történteket. Ezért érdemes megnézni, végül milyen bizonyítható tények derültek ki az asszonygyilkolás nyomozása közben.

Az egyébként büntetlen előéletű, gazdálkodó vádlott és néhai T. K. 2010-ben kötött házasságot, amiből egy gyermek született. Gy. és K. házasságában állandó gondot jelentett, hogy a férj igyekezett korlátozni a felesége és annak családja közötti kapcsolatot. Megpróbálta az asszonyt családjától elszigetelni, holott K. és hozzátartozói igényelték a család együttléteket.

A házasság más problémák miatt is 2012 októberére annyira megromlott, hogy K. úgy döntött,

elhagyja a férjét,

és magával viszi közös gyermeküket. Ezt megbeszélte családjával, elsősorban édesanyjával és sógorával, akikkel úgy állapodott meg, hogy a szüleihez fog költözni.

2012. november 6-át mutatott a naptár a tragédiával végződő napon. A férj, az asszony és gyermekük is helvéciai házukban töltötték idejüket, amikor késő délutáni órákban a férfi megtudta, hogy felesége el akarja hagyni. Ezen felháborodva a férj elhatározta, hogy megöli a feleségét. Ezért lement a pincébe, ahol magához vett egy disznóvágáshoz használatos 3,4 méter hosszú, egyik végén hurkos, erős kötelet. A lakásba visszatérve a hurkot hátulról a felesége nyakába vetette, majd a kötél másik végét átfűzte a konyhaajtó felett kb. 2,3 méter magasan futó fűtéscsövön, és megpróbálta az asszonyt a kötéllel felhúzni. A nyakán megszoruló kötéltől

a nő fuldokolni kezdett,

megpróbálta kézzel meglazítani a kötelet, azonban a férje addig húzta felfelé, amíg felesége ellenállása megszűnt.

A férfi feleségének halála után, miként a jegyzőkönyvekben fogalmaztak „öngyilkosság látszatának keltése érdekében több változtatást is tett a helyszínen”. A csövön függő holttest mellé elhelyezett egy konyhai széket, mintha felesége az öngyilkosság elkövetése során arról ugrott volna le. A holttestet tartó kötelet, a nő testét a konyhai kövezetre hanyatt fektette. A manipuláció közben a kötelet, a fűtéscsövet, illetve a széket összevérezte, ugyanis az akasztás közben a kötél kidörzsölte két ujját, és ezek a horzsolások vérezni kezdtek.

Ezután a férfi a kisfiát felöltöztette, kivitte a teraszra, a bejárati ajtó láncát belülről beakasztotta, és az ablakon mászott ki, közben itt is vérnyomokat hagyott. Majd átmentek az akkorra megözvegyült férj szomszédban lakó édesanyjához, akinek a gyilkos azt állította: azért jöttek el otthonról, hogy a felesége nyugodtan tudjon telefonálni.

Később a férfi hazament, de nem tudott az ajtón át bejutni a lakásba. Ezért eljátszotta azt, hogy felhívja a feleségét, majd visszament az anyjához, akivel közölte,

baj lehet otthon,

mert a felesége nem nyit ajtót, és nem veszi fel a telefont sem. Ezek után visszament a házához, feltörte az általa bezárt lakásajtót, értesítette a mentőket, és belülről bezárta a kimászáskor nyitva hagyott ablakot.

A vádlott a mentősöknek, a rendőröknek és a családtagoknak is azt állította, hogy a felesége öngyilkos lett, de az eljárás során, nem sokkal később elismerte, hogy ő követte el a gyilkosságot.

Mindezért emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Kecskeméti Törvényszék T. Gy.-t, és 13 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

A Szegedi Ítélőtábla megváltoztatva az I. fokú ítéletet a szabadságvesztés tartamát 15 évre súlyosította. Az ítélet indoklásakor elhangzott: a Szegedi Ítélőtábla további súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vádlott a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére, teljesen öncélúan, önző szerelemféltésből követte el, és máris mutatkoznak olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy a cselekmény megviselte a gyermeket.

A tanácselnök bíró kifejtette: a vádlottat az emberölés alapesetében marasztalták el, de magatartása nagyon közel állt ahhoz, hogy megállapíthassák az előre kitervelten és a különös kegyetlenséggel történt elkövetett emberölést is, amely esetben már az életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható lenne. Mindezeket figyelembe véve a táblabíróság a törvény szerinti legsúlyosabb büntetést, a 15 év szabadságvesztést látta indokoltnak.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye – hangzott az elmaradhatatlan mondat a II. fokú tárgyalás végén.

xxx

A Kecskeméti Hírhatár a bűncselekmény idején megkérdezett egy nyugalmazott rendőrségi szakértőt, aki szerint nem megoldhatatlan feladat egy öngyilkosságnak álcázott gyilkosság leleplezése a rutinos rendőrök számára. Egyebek között például „külső segítségre” utalhatnak olyan külsérelmi nyomok, a testen lévő zúzódások, bevérzések, sérülések, amelyek nem mondhatók tipikusnak egy öngyilkosságnál. Amennyiben pedig esetleg nem veszi ezeket észre a helyszínen a nyomozó, akkor a későbbi boncolásnál feltétlen kiderülhet. Vélhetően az egyik, vagy a másik eset történhetett az „önakasztott” helvéciai asszony esetében is.

Bátyi Zoltán

https://magyarnoir.blogstar.hu/./pages/magyarnoir/contents/blog/49517/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,gyilkosság,rendőrség
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?