54 késszúrással végzett a diák szerelmével

magyar noir

„Májusban szurkálta halálra szülei házában 16 éves barátnőjét a 17 éves P. Nándor. A lány azt közölte vele: szakít, vége másfél éves kapcsolatuknak. A fiú a gyilkosság után saját életének kioltására készült, ám hozzátartozói időben észrevették, rábeszélték: adja fel magát. Mint Nándor búcsúlevélként is felfogható üzenetében írja: nem tudta elviselni, hogy párja elhagyja, nem tudta elképzelni az életet nélküle. Az írást a holttest mellett találták meg. A megtört kamasz még mindig nem áll készen a vallomástételre.” – jelent meg a rövid tudósítás a Délmagyarország című napilap internetes oldalán 2009. július 7-én.

Bár tudjuk: nem ritkaság a „féltékenységi gyilkosság”, de hogy középiskolás ölje meg 54 késszúrással a barátnőjét, talán még ebben a bűnsorban is kivételesen megrázó helyet foglal el.

Már pedig valóban ez történt. Egy több tanulmányi versenyen is induló, a bűnnel korábban soha nem találkozó 17 éves fiú osztálytársát ölte meg. A gyilkos, P. Nándor és a még kiskorú áldozat, B. Erika egy kecskeméti gimnáziumban szerettek egymásba, és 2007. december 7-étől együtt jártak. A boldogság azonban nagyon hamar szertefoszlott, mert a lány számára egyre 

terhesebbé vált a mindenkire féltékeny fiú. 

Ezért kapcsolatukat 2008 május végén megszakította, de a lány kezdeményezésére az év októberében újra összejöttek. Nándor féltékenységtől terhelt szerelme azonban nem változott, és ezt már nem viselte el barátnője. Érdeklődni kezdett egy másik fiú iránt, aki ugyancsak osztálytársuk volt. Erika egy évvel a nagy szerelem kezdete után, vagyis 2009. május 9-én elmondta ennek a barátjának: találkozni fog Nándorral, és bejelenti, hogy szakítani akar. Nándor, ezt sejtve, május 10-én kérte apját, hogy másnap, tanítás után kettesben beszélhessen a szerelmével.

Május 11-én a szülők elmentek otthonról. A tanítás után a fiataloké volt a lakás, ahol a lány közölte: részéről befejezettnek tekinti kapcsolatukat. A szerelem folytatásában reménykedő fiú ideges lett, fel-alá járkált a szobában, majd vitájuk közben kiment a konyhába, és a konyhaszekrény fiókjából

magához vett egy konyhakést.

Amikor visszatért, a kanapén ülő lányra támadva 54(!) sebet ejtett az alig 40-45 kilós testen. A lány előbb ellenállt, védekezett, végül eszméletét elveszítve, a kanapé előtti szőnyegre került, és perceken belül meghalt. Nándor egy törülközővel és egy ágyterítővel letakarta a szétszabdalt testet, a fürdőszobában megmosakodott, másik pólót vett fel. Amikor az anyja hazaért, megpuszilták egymást, aztán a fiú leszaladt a lépcsőn, a városban kóborolt, majd feladta magát a rendőrségen.

2010 március 16-án kezdődött meg az I. fokú tárgyalás Kecskeméten, amiről a baon.hu című Bács-Kiskun megyei hírportál részletes beszámolót tett közzé. Most ebből idézek:

– Edina úgy érezte, hogy

Nándi megfojtja a szerelmével,

féltékenységével – mondta el a bírói tanácsnak az áldozat édesanyja, akit tanúként hallgattak meg. Felidézte, miként lett a rossz megérzéséből iszonyú valóság, hogyan tudta meg, hogy mi történt lányával. Azon a májusi délutánon többször hívta telefonon, ám a mobilt nem vette fel gyermeke. Végül Nándor visszahívta, és azt mondta: éppen az előbb kísérte le Edinát, aki náluk hagyta a telefonját. A lány édesanyja ekkor még nem gyanakodott.

Csak amikor este hazaért, és üres volt a lakás, hasított bele a megérzés, hogy baj történt. Hívta a lányát, ám nem érte el, és Nándor is ki volt kapcsolva. Az édesanya elindult, hogy megvárja a következő buszt, hátha azzal jön haza a lánya, ám ekkor már megérkeztek a nyomozók, hogy közöljék a tragikus hírt.

– Nem volt agresszív, nem volt rajta semmi feltűnő, gyanús – mondta az anya Nándorról. Hozzátette: nem örült annak, hogy Edina az első szakítás után újra felelevenítette a kapcsolatot a fiúval, de lányukra bízták a dolgot, nem tiltották el a vádlottól. Az áldozat édesanyja kijelentette: a történtekre nem talál semmilyen magyarázatot.

– Tudom, hogy ezt soha nem lehet megbocsátani. Szeretném a sajnálatomat kifejezni – mondta az édesanya tanúvallomása végén a vádlott. Az ügyész kérdésére, hogy megbocsát-e Nándornak, az anya tagadólag rázta meg a fejét.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2010. május 31-én P. Nándort 

különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés 

bűntette miatt11 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítását kérve, míg a vádlott és védője az erős felindulásból elkövetett emberölés megállapítása, és a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, amely végül helyben hagyta az ítéletet.

 

Bátyi Zoltán

 

 

 

 

https://magyarnoir.blogstar.hu/./pages/magyarnoir/contents/blog/44325/pics/15096358538930096_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?