Késsel kaszabolta halálra szerelmét a börtönőr

Megdöbbentő hír szaladt körbe az országban 2007 augusztusában. A brutális emberölés ténye azért volt különösen felkavaró, mert a gyilkosságot a Szegedi Fegyház és Börtön, a Csillag egyik körletfelügyelője követte el. F. Roland törzsőrmesteri rendfokozatban éppen olyan rabok őrzésével volt megbízva, akik közül nem is egyet éppen emberölés miatt küldött rács mögé a bíróság. 

Roland 2002-ben ismerkedett meg az akkor 18 éves K. Katalinnal. Két évvel később összeköltöztek, 2005-től élettársként töltötték hétköznapjaikat a lány édesanyjának szegedi lakásán. A szerelmet azonban 2007 elejére féltékenység rombolta szét. Roland arra gyanakodott, hogy élettársa egy, a szomszéd lépcsőházban lakó férfival jött össze, azonban ezt a lány és a szomszéd is tagadta. Mivel néhány héttel a gyilkosság előtt a lány közölte Rolanddal, hogy kapcsolatukat végleg le szeretné zárni, véget akar vetni a találkozásoknak és a telefonbeszélgetéseknek is, a gyanú tovább erősödött a férfiban.

Az év júliusában Katalin arra kérte a férfit, 

költözzön el a lakásból. 

Roland ezt meg is tette, de a személyes dolgainak csak egy részét vitte magával. Majd amikor 2007. augusztus 5-én este Roland a fiút a lány lakásában találta, és ismét heves vitában bizonygatta Katalin és Tamás is, hogy semmilyen szerelmi szál nem fűzi őket egymáshoz. Ahogy a férfi becsukta maga mögött az ajtót, veszekedés robbant ki Roland és Katalin között. A férfi arcon ütötte szerelmét, majd úgy döntött, végez életével. 

Késeket és alkoholt vett magához, 

de ezt a lány észrevette, és mind a késeket, mind az alkoholt elvette a férfitól. Ekkor Roland az éjszakát Katalin lakásán töltötte, majd másnap megegyeztek abban, hogy este együtt vacsoráznak.

Délután 4 óra körül érkezett vissza Roland a lány lakásába, előkészítette az ételt, megvacsoráztak, majd a lány átment a másik szobába zenét hallgatni. Roland ekkor a konyhában megmarkolt egy kést, és a lakás nagyszobájába ment. Nem sokkal később ide lépett be a lány is, aki a késő estére hivatkozva elküldte Rolandot.

A férfi ekkor nem tudta fékezni magát, a késsel a védekezni próbáló lányra támadt, és volt élettársának ahogy az a szakértői véleményből később kiderült 34 (!) „szúrt, metszett és hasított” sérülést okozott. Katalin ezt nem élhette túl.

Roland a lány holttestét az ágyon lévő paplan huzattal letakarta, majd megmosakodott, felöltözött, a lakást bezárta, és kocsijával elhajtott. Szökése alatt előbb Bács-Kiskun megye és Csongrád megye útjain autózott, végül 

Csongrádon egy szállóban fogták el 

a rendőrök. Tettének súlya alatt akkorra már úgy megroppant Roland, hogy öngyilkosságot akart elkövetni, próbálkozott akasztással, ereit is felvágta, de életben maradt.

A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondták ki bűnösnek és 2009-ben 13 év fegyházra, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélték I. fokon. Ezen a Szegedi Ítélőtábla annyit változtatott, hogy a fegyház fokozat helyett börtönben határozta meg a szabadságvesztés letöltésének helyszínét. A enyhébb büntetést – mert tagadhatatlan, hogy könnyebb a rab élete a börtönben, mint a sokkal szigorúbb szabályokkal működő fegyházban, azzal indokolta a 2009 februári II. fokú tárgyaláson a tanácselnök, hogy a férfi személyiségzavara miatt nem tudta feldolgozni a szakítást.

Az ítélet kihirdetése előtt Roland az utolsó szó jogán sírva arról beszélt: a mai napig nem tudja megmagyarázni, miért ölte meg azt a lányt, akit még ma is szeret. A meggyilkolt lány anyja is szót kapott a tárgyaláson. Azt mondta: nem tudott arról, hogy Roland korábban többször is megütötte a lányát

„Ha erről tudok, abban a pillanatban hazaviszem a gyermekemet, és beszélek Rolanddal, mert ez így nem működik, és menjen a lányom közeléből. De erről mi csak utólag szereztünk tudomást, amikor már késő volt.” mondta fájdalomtól megtörten az asszony.

 

Bátyi Zoltán

1
https://magyarnoir.blogstar.hu/./pages/magyarnoir/contents/blog/42865/pics/15064126992590026_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
roza 2017-09-26 19:01:49
Talán jobban meg kellene vizsgálni kit vesznek fel fegyőrnek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?