Horogkeresztet vésett a meggyilkolt lány hátába

Amikor a bírói tanács elnöke feltette a tárgyalás elején szokásos kérdést „Hozzájárul-e ahhoz, hogy róla a sajtó kép- és hangfelvételt készítsen?”, a vádlott, A. Péter a teremben ülőket meglepő mondattal válaszolt:

– Olyan szörnyű bűnt követtem el, hogy úgy érzem, vállalnom kell a következményeket, a nyilvánosságot, és az ezzel járó szégyent is, így hozzájárulok.

Hogy mi volt ez a bűn?

A korábban kétszer büntetett, nőtlen, gyermektelen, hentes és mészáros szakképesítéssel rendelkező Péter, aki Kalocsán dolgozott hentesként, rövidebb párkapcsolatai után 2007 márciusában esett nagy szerelembe  Gyöngyvérrel. Kapcsolatuk nem volt zavartalan, mert

a fiú sokat féltékenykedett,

holott erre a lány nem adott okot. Péter a veszekedésekkor még azt is igyekezett megszabni neki, milyen ruhákat hordjon Gyöngyvér, kikkel találkozzon, és előfordult, hogy nyilvános helyen is számon kérte a lányt. A fiú időnként leittasodott, ilyenkor vendéglőkben hangoskodott, másokkal agresszíven viselkedett. Korábban is ilyen felhevülten elkövetett bűncselekmények után ítélték el súlyos testi sértés és garázdaság miatt.

2008 végén rövid ideig a szerelmesek együtt éltek a fiú édesapjának kalocsai lakásában, ahonnan Péter 2009 februárjában albérletbe költözött. Új ptthonát nemzeti szocialista jelképekkel díszítette. Falra került egy német birodalmi jelzéssel ellátott, sas címeres, valamint egy fekete alapon halálfejes, és két horogkeresztes zászló. A fiúnak horogkeresztes karszalagja is volt, valamint önvédelmi célra még korábban két kést is rendelt, amit a szobájában tartott. A nemzetiszocialista, neonáci eszmék iránt érdeklődő Péter a számítógépén is tárolt náci ideológiát hirdető írásokat, képeket. Ezek között megtaláltak a vizsgálat során egy olyan videofelvétel, amelyen két orosz neonáci egy kaukázusi embert lefejez.

A lány személyes holmijainak egy részét ebbe az albérleti szobába vitte. Naponta találkozott a fiúval, többnyire az éjszakákat is együtt töltötték, de már nem éltek együtt. Kapcsolatuk továbbra sem volt zavartalan, a fiú azt is megtudta, hogy szerelme már új kapcsolatban látja a jövőt.

Április 20-án Péter Budapestre utazott,

ahol öngyilkosságra gondolt.

Reggel és délben is nyugtató tablettákat vett be, de mivel nem érezte a hatását, a feszültsége oldására vásárolt két deci Hubertust, amit a buszon meg is ivott. Hazaérkezve a kalocsai buszmegállóban összetalálkozott a lánnyal, elmondta neki, hogy öngyilkos akart lenni, de még ahhoz is gyáva volt. Majd abban maradtak, hogy a lány aznap este felkeresi Pétert.

A fiú attól félve, hogy a tervezett beszélgetés esetleg nem vezet eredményre, ismét öngyilkosságot tervezett, de végül nem mert végezni magával. Inkább megivott majdnem egy üveg Hubertust, leittasodott, és sms-ben kérte szerelmét, hogy hamarabb jöjjön. Gyöngyvér 18 óra körül meg is jelent Péter albérletében, ahol a fiú részegen, féltékenysége miatti indulatában egy tőrkéssel a védekezni próbáló lányt hasba szúrta. Majd újabb szúrást mért a lány hátára, aki a földre rogyott. Ekkor Péter kétszer, ökölbe szorított kézzel megütötte, és több metszéssel átvágta a lány nyakát. Le akarta vágni a lány fejét,

de ez végül nem sikerült neki. Később a már halott, hason fekvő lány ruháját felhúzta, és hátán a másik, úgynevezett túlélő késével, több vágással, metszéssel horogkeresztet formáló sérüléseket, valamint további metszett és vágott sérüléseket okozott. Az orvosszakértő megállapításai szerint a gyilkos négy sérülést ejtett a lányon halála előtt, további tízet pedig már akkor, amikor a lány már élettelenül feküdt az ágyon.

Ezután Péter a falon lévő horogkeresztes zászlót, amit egyébként a náci eszmék iránt szintén vonzódó lány varrt szerelmének, leszedte, ezzel a  holttestet letakarta, majd egy szőnyeget is ráterített. Elhagyva a tett színhelyét elment édesapja lakására, ahol előbb apja élettársának, később a munkából hazahívott apjának elmondta, hogy megölte Gyöngyvért, majd édesapjával együtt bementek a Kalocsai Rendőrkapitányságra, ahol a vádlott beismerő vallomást tett.

Mindent mérlegleve ezek után különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2010. március 25-én az akkor 23 éves A. Pétert, 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében, Péter és védője enyhítését kérve nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol a 15 évi szabadságvesztés büntetést életfogytig tartó fegyházra súlyosítottál, kimondva: hogy a vádlott feltételes szabadságra legkorábban 30 év kitöltése után szabadulhat.

– Az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye – hangzott el a teremben a jogerős ítéletet záró mondat. Ekkor Péter újabb meglepetéssel szolgált – szót kért a bírótól. De mire megkaphatta volna, már beszélt is:

– Azt szeretném elmondani, hogy büntetésemet nem tartom eltúlzottnak, ugyanis egy megölt ember életét nem lehet években mérni – hangzottak szavai, majd rabláncon vezetve kiballagott a teremből.

 

Bátyi Zoltán

 

1
https://magyarnoir.blogstar.hu/./pages/magyarnoir/contents/blog/42367/pics/15052042039714729_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Éva 2017-09-13 20:24:32
Pszihopata, hiányos történelemtudással. Jobb lett volna ha tette előtt öngyilkos lesz, ehhez gyáva volt. Menthetetlen.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?