Tizenkét éven át kínozta a családját - Soltvadkerti szexrabszolgák

magyar noir

„A vádlott családját hosszú éveken át rettegésben és félelemben tartotta, gyermekeit szinte szexrabszolgaként kezelte. Aligha túlzás az a megállapítás, hogy a magyar kriminalisztikában ez idáig példátlan esetről van szó, mely méltán váltott ki országos felháborodást és megdöbbenést.”

(Részlet a Bács-Kiskun Megyei Bíróság I. fokon meghozott ítéletének indoklásából.)  

- A sértettek közül megjelent valaki a tárgyaláson? – kérdezte a Szegedi Ítélőtábla tanácsvezető bírónője, és a tárgyalótermet megtöltő újságírók, televíziósok legnagyobb megdöbbenésére „Igen.” volt a válasz. A legutolsó sorban egy szép, karcsú, elegánsan öltözött ifjú hölgy állt fel, bemutatkozott, majd visszaült a helyére.  

A tárgyalt ügy ismeretében – mert bizony a II. fokú tárgyalásra felvonult médiumok képviselői ekkor már rengeteget tudtak arról, milyen szörnyűségeken esett át egy család Soltvadkerten hosszú éveken át – senki nem tudta elképzelni, hogy az áldozatok közül egy is akadna, aki újra látni akarná azt az embert, aki egész gyermekkorát tönkretette, aki megalázta, megerőszakolta. Ám a lány később elmondta: el kellett jönnie, mert úgy érezte, addig nem tudja lezárni magában a múltat, amíg nem látja, hogy nevelőapját rabláncon elvezetik, és hosszú évekre fegyházba vonul. 

De mi is történt pontosan több mint 12 éven át Soltvadkerten? 

A rémtörténet 1994-ben kezdődött, amikor egy korábban már hatszor büntetett, nyolc osztályt végzett férfi élettársi kapcsolatot kezdett egy soltvadkerti asszonnyal. A pár ezt követően 2006 áprilisáig Soltvadkerten, Pirtón és a környékbeli tanyákon több helyen is lakott, és együtt nevelték az asszony korábbi kapcsolatából származó két kiskorú gyermekét, valamint a két közös, szintén kiskorú gyermeküket. 

Már az összeköltözés évében a férfi Soltvadkerten az akkor 5 éves nevelt leánygyermekét fajtalankodásra kényszerítette, majd később egyre gyakrabban fajtalankodott a kisgyerekkel. Hogy pontosan mikre is vette rá a szerencsétlen lányt a nevelőapa azért, hogy kedvét lelje, egy blogban le sem írható. De tény: költözhettek bárhová, a férfi később már hetente fajtalankodott a gyermekkel.  

1998-ban úgy érezte, eljött az ideje annak, hogy közösüljön a kislánnyal, ezt többször meg is próbálta, de nem járt sikerrel. Egyik alkalommal, amikor autójukban ülve próbálkozott, a kocsi hátsó ülésén ülő nevelt fiával is fajtalankodott, akit rávett arra, hogy testvérével is ugyanezt tegye. Mindezt a férfi végignézte, és később is kényszerítette ilyenre a gyermekeket. Majd 2000-ben, amikor a nevelőapa újra megpróbálta megerőszakolni a kislányt - aki könyörgött, ne bántsa, miközben fiútestvére megpróbált telefonon segítséget kérni édesanyjuktól - a férfi a kisfiút erőszakolta meg büntetésül.  

Természetesen a gyerekek megpróbáltak ellenállni, de ekkor kitört nevelőapjukból a legvadabb brutalitás. Nem csak fenyegette a kislányt, hanem ütötte, fojtogatta is. Utoljára 2004 tavaszán akart a férfi nevelt lányával közösülni, de ezúttal sem sikerült neki, így végül fajtalankodott a kislánnyal. Később már nem bántotta az akkor már kamaszodó lányt, de teljesen csak akkor nyugodhatott meg a négy gyermek és édesanyjuk, amikor a férfi 2006 áprilisában elhagyta a családot. 

Igen, jól olvasták: négy gyereket említettem. Ugyanis a férfi válogatás nélkül támadt minden gyermekére. A nevelt kisfiát 1998-től kezdve többször kötelezte fajtalankodásra, és ezt is csak elköltözésekor fejezte be. Nem tudni mi vezérelte az apát, amikor 2001-től a vér szerinti lányát is - veréssel fenyegetve - többször fajtalankodásra kényszerítette, majd 2004-től elköltözésig 2-3 hetente próbált saját lányával fajtalankodni, illetve havonta közösülni. Bármennyire elborzasztó, de tény: abban is örömét lelte, ha nevelt fiát kényszerítette arra, hogy vér szerinti lányával fajtalankodjon. A férfi ilyenkor végignézte az aktust. De ez sem volt elég: 2004-től már saját vér szerinti fiával is fajtalankodott. 

Hogy miért nem próbáltak menekülni a gyerekek ebből a borzalomból? A válasz könnyen megadható: rettegtek, hiszen a férfi veréssel fenyegette meg őket, ha a családban történtekről bárkinek is beszélnek. Így aztán - bár 1998 óta mind a négy gyerek tudta, mit művel az apjuk testvéreikkel - olyan erős félelem élt bennük, hogy egymás között is csak ritkán merték szóba hozni a történteket. De a férfi elsőként letámadott nevelt lánya 1999-ben már nem bírta tovább a szenvedést, szólt édesanyjának, így az asszony megtudta, mit művel a férje. Amikor azonban számon kérte a vádlotton a történteket, ő is szembesülhetett élettársa brutalitásával: a férfi a gyerekek előtt verte össze az anyát. 

Az apa fenyegetései és agresszív magatartása miatt a bűnök a családban maradtak, az anya nem mert segítséget kérni senkitől. A gyerekekben erős szorongás, szégyenérzet, bűntudat alakult ki, volt, akinél a szexuális élet zavarai jelentkeztek, egyikük olyan agresszívvá vált, hogy iskolájának legproblémásabb tanulója lett. 

Miután a férfi elköltözött, az asszony 2007-ben új élettárssal igyekezett új életet kezdeni. Egy munkatársával jött össze, és ekkor a volt élettársa, az asszony és annak új barátja ugyanazon munkahelyen dolgozott. Úgy tűnt, a négy gyermeket megkínzó férfit ez nem zavarta, már csak azért sem, mert időközben neki is új társa lett, akivel összeházasodott. Majd 2009 januárjában egy este részegen ment be a munkahelyére, volt élettársát hangosan szidta, számon kérte, gyermekei miért nem mentek hozzá láthatásra, majd felborított egy asztalt. A szóváltásra felfigyelt az asszony új élettársa, és megpróbálta a megvadult férfit lecsillapítani. De az csak fenyegetőzött: ne avatkozzon a dolgaiba, mert mindenkit megöl, aki ezt meg meri tenni.  

Kezébe is kapott egy tapétavágó szikét, előbb volt asszonya új élettársára támadt, majd amikor a férfi segítségért rohant, az asszonyt sebesítette meg. Később szikével a kezében a férfi után szaladt, azt kiáltozva, hogy megöli. De a kiszemelt áldozatnak sikerült elmenekülnie, a férfi lehiggadt, a szikét odaadta egyik kolléganőjének. 

Ekkor már az anya is úgy döntött, nem élhetnek tovább rettegésben, feljelentést tett a rendőrségen, és jegyzőkönyve került mindaz a rémség, ami 12 éven át történt a családban. 

Ugye feltűnt: eddig egyetlen nevet sem említettem. És nem fogok a későbbiekben sem, hiszen a kegyetlen apától megszabadult családnak lehetetlen lenne zaklatásoktól mentes életet élni, ha a nevek bárhol is megjelennének. De a bűnösről annyit elárulhatok: T. Pál, akit előbb a Bács-Kiskun Megyei Bíróság ítélt el 19 év fegyházra. Miután az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője annak enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, az ügy a Szegedi Ítélőtáblára került, ahol 2010 szeptemberében helybenhagyták az I. fokon meghozott döntést. 

A jogerős ítéletben a vádlottat 4 rendbeli folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, 2 rendbeli folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés, 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettében és 2 rendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondták ki bűnösnek. Az indoklásból kiderült: az ítélet enyhítése szóba sem jöhetett. A büntetés súlyosítására - többek között - a vádlott beismerő vallomása miatt nem került sor, és azért, mert az életveszélyt okozó testi sértés kísérlete esetében a vádlott csak kisebb sérüléseket okozott. Egyébként a Büntető eljárási törvény sem teszi lehetővé a súlyosítást – indokolt a tanácsvezető bírónő -, mert egyértelműen kimondja, hogy az I. fokú ítélet kisebb megváltoztatásának nincs helye. Mivel a törvény ebben az ügyben maximum 20 év fegyház kiszabását engedi, a súlyosítás kis mértékűnek számított volna. 

Az ítéletet néma csönd fogadta. A bilincsbe vert apa – aki az utolsó szó jogán csak ennyit mondott: „Nem tudok semmit hozzátenni” - egy hang nélkül követte őrét a rabszállító kocsihoz. Hogy a borzalmakon átesett gyerekek sorsa végül miként alakul, még csak nem is sejthető. A tárgyaláson megjelent lány közölte az újságírókkal: külföldre megy, ebben az országban nem tudja elképzelni további életét. 

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?